13 oktober, 2008

Våldsam krasch för Jonas Andersson i F1

Jonas Andersson från Frövi, körde söndagen 12 oktober Formel 1 VM för racerbåtar i Kinesiska Liuzhou. Tyvärr kraschade han våldsamt på 43:e varvet av 65, då han låg på en andraplats. Han flippade ett helt varv i över 100 knop men klarade sig lyckligtvis utan allvarliga skador.

Dessbättre klarade sig även båten bra, vilket är väsentligt då nästa race går i Kinesiska Shenzhen redan om två veckor.

Jonas hade senaste segern i serien och låg på andra plats endast tio poäng efter ledande Jay Price. Tyvärr vann Jay Price idag och drog ifrån ytterligare. Jonas hade dock lite tur i oturen, då de som låg närmast bakom i tabellen inte heller hade en lyckad dag. Därmed behåller Jonas sin andra plats.

Tre tävlingar återstår och det kan bli en rysare ända fram till sista varvet i sista racet.

Foto: Philippe Stiernon.