13 oktober, 2008

Johnie Berntsson vann VM-tävling i Bermuda

Svenske Johnie Berntsson upplevde på söndagskvällen sin största Matchracing-framgång hittills när han på ett imponerande sätt vann i Bermuda när World Match Racing Tour, VM-serien i Matchracing seglade vidare. Adam Minoprio från Nya Zeeland bjöd på tufft motstånd i finalseglingarna men fick ändå se sig besegrad av Berntsson med sammanlagt 3-1 som därmed tog hem förstapriset på 50.000 USD. Mattias Rahm fullbordade den svenska framgången med en fjärdeplats.

Johnie Berntsson vann den första finalseglingen i bäst av fem, men tappade i andra så att Minoprio kunde kvittera. Sedan fick Berntsson Sailing Team verkligen fart i seglen och tog två raka segrar fram till 3-1 och säkrade därmed förstaplatsen i Bermuda Gold Cup.

På väg till finalen ställdes Berntsson mot GKSS-klubbkamraten, och Match Cup Sweden-vinnaren, Mattias Rahm i semifinalen. Trots jämna seglingar mot Rahm tog sig Berntsson till final med 3-0. I den andra semifinalen var det jämnare siffror, Adam Minoprio slog till slut Britten Ben Ainslie med 3-2.

I matchen om tredje pris kunde Ben Ainslie sedan vinna över Mattias Rahm med klara 3-0. Endast en deltävling återstår nu på VM-serien World Match Racing Tour, finalseglingarna Monsoon Cup i Malaysia, där världsmästaren i Matchracing ska koras.

Slutresultat Bermuda Gold Cup:
1st Johnie Berntsson (SWE) Berntsson Sailing Team $50,000
2nd Adam Minoprio (NZL) Emirates Team New Zealand/BlackMatch Racing $20,000
3rd Ben Ainslie (GBR) Team Origin $10,000
4th Mattias Rahm (SWE) Stena Bulk Sailing Team $7,000
5th Ian Williams (GBR) Team Pindar $5,500
6th Keith Swinton (AUS) Black Swan Racing $4,000
7th Sebastien Col (FRA) French Match Racing Team/K-Challenge $2,500
8th Mathieu Richard (FRA) French Match Racing Team/Team French Spirit $1,000

Bilden:
Johnie Berntsson med Berntsson Sailing Team.