21 oktober, 2008

Green Dragon i ledningen för Volvo Ocean Race

Green Dragon behåller ledningen i Volvo Ocean Race även efter det senaste dygnets segling. Den kinsisk-irländska båtens besättning håller undan för tvåan, Puma, som ligger 10 Nm efter ledaren. De båda svenska båtarna, Ericsson 3 och Ericsson 4, håller god fart, men verkar inte riktigt kunna matcha ledarna.

Utvecklingen ger en helt annanbild av racet än för bara ett par dagar sedan, då Ericssons båda båtar låg i täten tillsammans med Puma.

Navigeringen spelar en stor roll de närmaste dagarna för hur dennaden första etappen ska utvecklas. Telefonica Black med den svenske veteranen Roger Nilson som navigatör har ryckt upp sig i tävlingen och ligger nu trea, 16 Nm efter Green Dragon. Rogers stora rutin av oceankappsegling kan mycket väl göra att båten placerar sig ännu bättre efter denna delsträckan.

Länk: www.volvooceanrace.org