27 oktober, 2008

80 meters segelbåt från Dixon Yacht Design

Dixon Yacht Design har flera gånger överraskat båtvärlden med sina stora och häftiga båtar. De har oftast innovativ design som fungerat som föredöme för andra varv och konstruktörer. Bill Dixon och hans team har nu tagit fram en 80 meter lång segelbåt, som enligt Bill innebär en ny definition på begreppet segling.

Denna enorma skapelse är en seglande yacht med flybridge. Sådana finns redan på marknaden, men med sina 80 m totallängd är det här något alldeles extra.

Till skillnad från många andra seglande yachter har 80 m båten kabiner och utrymmen för ägaren och VIP-gäster i mitten av båten och ovanför vattenlinjen. Övre däck fungerar inte bara som styrplats utan är även salong för gästerna ombord. Totalt finns det plats för 12 gäster med kabin och 18 besättningsmän.

Båten kan riggas antingen som ketch eller som skonare, den senare lösningen passar för dem som vill kunna passera Panamakanalen. Båten har tre styrplatser och massor av utrymme för leksaker och småbåtar.

Länk: www.dixonyachtdesign.com