31 oktober, 2008

Välgörenhet på köpet på sajten Godhandling.se

Den nya trenden att shoppa med socialt ansvar manifesteras på Stockholms Centralstation under hela Allhelgonahelgen av Godhandling.se. Tillsammans med 56 av Sveriges välgörenhetsorganisationer visar Godhandling.se hur enkelt det är att handla på nätet och samtidigt bidra till en bättre värld.

På Godhandling.se, som är en svensk sajt som startade för några år sedan, kan du shoppa från över 120 välkända nätbutiker och få välgörenhet på köpet, utan att det kostar dig ett öre mer. Ving, CDON, Ticket, Bokus och Lindex är några av de många nätbutiker som finns med här. I samarbete med Hundra Reklambyrå och webproducent Tobias Olsson har grundarna till sajten tagit fram en ny uppdaterad sajt som gör det ännu enklare att stödja välgörenhet på nätköp genom den sk. trestegsmodellen.

– Det känns viktigt för oss att ta ett socialt ansvar genom att driva nya tydliga projekt som gynnar samtliga delaktiga parter, säger Pierre Andersson som är en av grundarna till sajten. Om fler och fler tar som vana att handla via Godhandling.se när de ändå ska handla, kommer vi att kunna hjälpas åt att ge både djur och människor ett bättre liv både i Sverige och runt om i världen.

Tillsammans med Djurskyddet, Plan Sverige, Alzheimerfonden, IM, Ersta Diakoni, Operation Dagsverke, Afrika Gruppen, Kristna Fredsrörelsen och några fler finns Godhandling.se på plats på Stockholms Centralstation den 30 oktober – 2 november. Sedan starten har projektet dragit in över 160 000 kr till välgörenhetsorgansationerna i Sverige.

– Allhelgonahelgen tycker vi är en bra helg för att visa på hur enkelt det är att visa lite extra omsorg när man ändå handlar. Det är verkligen kul att så många organisationer finns på plats med oss. Ett tips är att handla sina julklappar här och få välgörenhet på köpet, säger Jenny Karlsson, projektledare för den nya versionen av hemsidan.

– Samarbetet med Godhandling.se är väldigt positivt för oss, säger Anna Gustin, kommunikationsansvarig på Djurskyddet Sverige. Djur som far illa berör ju så väldigt många människor, och bidragen hjälper våra utsatta djur. Det här är ett spännande och nytt sätt för oss att nå ut till fler sympatisörer, fortsätter Anna Gustin. Alla är varmt välkomna att prata med oss från Djurskyddet på torsdag, fredag och söndag på Stockholms central.

Du kan även stödja Röda Korset, Barncancerfonden, Rädda barnen, Sjöräddningssällskapet, Frälsningsarmén, BRIS, Stockholms Stadsmission, Göteborgs Räddningsmission, Djurens Rätt, Naturskyddsföreningen, HRF och ett fyrtiotal andra organisationer här.

– Barncancerfonden ser positivt på detta projekt. Att kunna stödja ideella ändamål när man handlar känns rätt i tiden. Med ökande konkurrens om givarnas pengar är det viktigt att hitta kreativa och fungerande lösningar för nya insamlingsaktiviteter. Godhandling står bakom en av dessa bra idéer, och som vi gärna fortsätter att samarbeta med säger Johan Björkman hos Barncancerfonden.