4 november, 2008

Roddbåtarnas svar på havskajaken

Kustroddbåtarna är här för att stanna. Den första i en ny generation av utriggade kustroddbåtar har världspremiär på Scandinavian Boat Show – Framtagen av ROW Scandinavia och resultatet av 6 års testande och utveckling. Anpassad för att säkert kunna ros i höga vågor, mer stabil än havskajaken, självlänsande, lätt att hantera och vacker att se på. En sjösäker roddbåt med 3 meter långa utriggade kolfiber skulleråror samt rullsäte.

Den nya VagaBond 4,7 Touring Row Boat är en roddbåt för ett aktivt friluftsliv. För de som vill göra långresor, upptäcktsfärder eller utflykter längst med kusten eller på större sjöar. Till vardags är det ett härligt motionsverktyg i formen av en vacker roddbåt. För långfärd kan den kompletteras med allt man kan behöva för resan i form av olika utrustningspaket som finns till det nya innovativa utbytbara kasettsystemet.

Genom att använda rullsäte står benkraften för den största delen av årtaget. Armar, axlar, mage och rygg följer med och eftersom man använder benen får man en jämnare belastning på kroppen. Man får bra motion och fantastisk träning för hela kroppen. En investering i bra hälsa är en billig pensionsförsäkring, säger Wim Kotzé, Row Scandinavia. Han fortsätter:

VagaBond 4,7 är världens första produktions långfärdsbåt för kustrodd. Den är 4,71 m lång, 1,15 m bred utan riggers, 1,67 m bred med riggers och har en totalvikt om 48 kg. Sittbrunnen är självlänsande. Båten är förberedd med ett nytt innovativt kassettsystem där man enkelt kan lägga till eller ta bort utrustning för att anpassa båten till ändamålet. Bland utrustningen i kassettformat finns ett elförsörjningspaket komplett med solceller, ackumulator samt laddningscentral för navigationsutrustning, mobiltelefon mm. Båten transporteras enkelt med vanliga lasthållare på biltaket.

Länk: www.row.nu