4 november, 2008

Scandinavian Boat Show med flera premiärer

Årets Scandinavian Boat Show bjuder på stora båtnyheter. Både räknat i antal världs- och Sverigepremiärer och för att mässan samlar de största båtarna som säljs i Sverige. Totalt visas över 170 båtar. Två är världsnyheter från ledande svenska båtvarv. Dessutom visas de allra senaste tillbehören, segel & rigg, bryggor, motorer och sjökläder av drygt 50-talet utställare. Mässan öppnar den 5 november.

Årets Scandinavian Boat Show blir inte den största i dess 12-åriga historia, men mycket välfylld med intressanta nyheter.

– Sett till antalet utställda båtar kan vi inte räkna med rekord i år. Och det är väl förklarligt med tanke på toppåret 2007 som var extraordinärt med en 20-procentig ökning av båtförsäljningen. Däremot tror jag att vi inte kan räkna med rekord när vi ser till kaviteten. Vi har redan, med två månader kvar till öppningsdags, otroligt många intressanta nyheter, säger Thomas Sandberg, projektledare för Scandinavian Boat Show.

Bland motorbåtsnyheterna finns till exempel: Apreamare 44, Riviera 44, Antares 8, NordWest 370 Coupe, Forbina 40 CC, Glastron GS 289 och GLS 235, Princess V45, Mochi 51, Mariah 280, Hudson 26, Delta 34 SW, Maril 725, Marex 370 ACC, Vectra 23, XPolare /XP 980 och Coronet 29 med flera.

Nyheter på segelbåtssidan är det också gott om, som till exempel: Arcona 430, Bavaria 43, Hanse 430, HR372, Esse 850, Tarac, Elan 380, Dephia 40,2, Grand Soleil 43 OT, Alubat Ovni 445, Dufour 45 Performace m. fl.

Tre mässor – stor publikhelg
– Förutom en välfylld båtmässa kommer folk att vallfärda till mässhallarna helgen den 7 – 9 november. Parallellt går nämligen mässorna Allt för hälsan, en inspirations- och kunskapsmässan för alla som bryr sig om sin hälsa, samt Det goda köket, nordens största publika mässa för mat, dryck och köksutrustning. Det blir en riktigt hälsosam upplevelsehelg för hela familjen med andra ord, både för magen, hälsan och plånboken, säger Thomas Sandberg.

Gratis shuttlebuss direkt från city
Nytt för i år är att det kommer gå shuttlebussar varannan timme från centrala Stockholm och direkt till Stockholmsmässan – fredag till söndag. Kostnad: gratis! De ”uppstripade” bussarna kommer även att gå runt i Mälardalen ända från den 14 oktober och till mässan är över.

Länk: www.scandinavianboatshow.se