7 november, 2008

Stenungsbaden Yacht Club är Europas snyggaste hotell

Sent på torsdagskvällen utnämndes Stenungsbaden Yacht Clubs Villa JC Stevens till Europas bäst inredda konferenslokal i den prestigefyllda tävlingen The European Hotel Design Awards. Designbyrån Stylt Trampolis exklusivt och hemtrevligt utformade konferenslokaler i Villa JC Stevens på Stenungsbaden Yacht Club i Stenungsund tog hem tävlingen i hård konkurrens med bland annat Jacques Herzog och Pierre de Meuron som ligger bakom nationalstadion fågelboet i Beijing.

Stenungsbaden Yacht Club var det enda nordiska hotell nominerat till den prestigefyllda tävlingen The European Hotel Design Awards som arrangeras av brittiska tidskriften Sleeper Magazine under hotellkonferensen The Sleep Event i London. Villa JC Stevens, som tog hem vinsten i kategorin för inredning av möteslokaler, är skapad av designbyrån Stylt Trampoli.

– Villa JC Stevens är utsedd till en av den bäst inredda konferenslokalen i Europa och vi är överlyckliga över att ha tagit hem titeln i den hårda konkurrensen. Det visar att vår satsning på mer hemtrevliga och personliga mötesrum ligger rätt i tiden, säger Fredrik Janson, vd Stenungsbaden Yacht Club som var på plats under prisutdelningen tillsammans med Erik Nissen Johansen som är Creative Director på Stylt Trampoli.

Det var i Villa JC Stevens som Stenungsbaden inledde sin satsning på America´s Cup, kappseglingen som startades av just JC Stevens 1851. Villa JC Stevens ingår i hotellets övergripande koncept kring båtliv i New England–miljö där det marina tas till sin spets med personliga och hemtrevliga inredningsdetaljer från Gant, Newport och Ralph Lauren.

– Villa JC Stevens är ett nytänkande koncept med konferenslokaler i hemmamiljö. Vi har ersatt de sterila mötesrummen, här träffas man istället i bekväma fåtöljer framför öppna spisen eller kring det generösa matbordet i köket. Det ger en personlig känsla av att man är hemma hos någon samtidigt som man slipper tänka på matlagning och disk, säger Erik Nissen Johansen, Creative Director på Stylt Trampoli.

Länk: www.stenungsbaden.se