7 november, 2008

Ny vind i seglen för Whyshore

Efter sex framgångsrika år satsar yachting och eventföretaget Whyshore vidare med en ny stark ägarstruktur och nya spännande projekt. Claes ”Klabbe” Nylöf tar över som VD och huvudägare. Nya delägare är Richard Ohlson VD Intellecta AB (Pub), Rustan Panday grundare av Mediaplanet AB, Jonas Edholm Stream Nordic AB och Johan Kinnander Komo AB. Whyshore kommer att fokusera än mer på internationella race såsom Volvo Ocean Race och Ishares Cup. Målet är dessutom nya kappseglingsrekord under 2009 för 60 fots Trimaranen ”HiQ Sailing Team” som Whyshore äger.

– Pelle Norberg, Andreas Andersen och jag har haft fem framgångsrika år tillsammans, och jag har haft glädjen att uppleva många framgångar tillsammans med dem. Jag är stolt över Whyshores position på marknaden idag – något som vi alla tre har varit med och bidragit till. Nu har vi kommit till en punkt då vi går skilda vägar. Whyshore ska fortsätta att fokusera på segling och event, och vi ser med spänning fram emot ett nytt intensivt seglingsår, säger Claes ”Klabbe” Nylöf.

Whyshore kommer att fortsätta delta i de stora kappseglingarna med sin välkända och framgångsrika trimaran. Planen är att lyfta de sportsliga målen än högre och självklart satsa på att ta nya rekord. Besättningen består av HiQ Sailing Team.

Whyshores medarbetare är Johan Ljung (Whyshore events), Johan Bahrke marknadschef, Henrik Dahl (boatcaptain), Olle Ekerling (shoremanager) och Kristina Jansthål (ekonomi).

Whyshore kommer att sitta kvar i sina lokaler ute i Nacka Strand.

Länk: www.whyshore.com