14 november, 2008

Outdoorkniv för prylälskare

I över tio år har Wenger haft förmånen att vara officiell partner till Patrouille des Glaciers, ett internationellt evenemang som anordnas vartannat år av det schweiziska försvaret. Tillsammans med experter från armén, har Wenger utvecklat speciella klockor och knivar som nu också tillgängliga för allmänheten.

Denna outdoorkniv är en ny modell i kollektionen NewRanger, vars särskilda kännetecken är ett stort och starkt blad med säkerhetslåsning och ergonomiskt formade handtag. Bortsett från välbekanta grundläggande verktyg som konservöppnare, kapsylöppnare, syl och korkskruv är kniven utrustad med ett tandat blad med säkerhetslåsning. Den innehåller också en högkvalitativ tång i rostfritt stål med avbitare och grepp för muttrar.

En speciell nyhet med detta mästerverk är ett ¼ tums-fäste på sidan av handtaget för att hantera medföljande sexkantsbits. Hela knivens längd kan användas som en hävstång för högsta möjliga kraft.

Denna outdoorkniv är perfekt för alla friluftsentusiaster som vill ha rätt utrustning för snowboard- eller skidåkning, vandring, cykling eller klättring.

Vare sig det gäller en enklare utflykt, en helg utomhus eller en extrem expedition är NewRanger Touring 174 med sin mångsidighet och användarvänlighet den perfekta följeslagaren vid utomhusaktiviteter.

NewRanger Touring 174 – 16 funktioner
Tandat blad med säkerhetslåsning. När bladet är fullt utfällt självlåses det och frigörs genom att trycka på symbolen med det schweiziska korset.
Högkvalitativ tång i rostfritt stål (helt infällbar)/avbitartång/mutternyckel.
Spårmejsel med säkerhetslåsning, kapsylöppnare, verktyg för att böja ståltråd o. dyl.
1/4” fäste för bits: Phillips PH3 och 0,6×45 mm spårbit medföljer.
Konservöppnare/korkskruv/syl, syl med trådöga
Handtagets yta: ingraverad pyramidstruktur på bägge sidor som garanterar ett fast grepp. Formen på handtaget har optimerats för maximal ergonomi, och för maximalt grepp även om handtaget skulle vara fuktigt.
Symbol med det schweiziska korset – Detta är också knappen för att öppna bladets låsmekanism. Wengernamnet präglat på sidan garanterar produktens äkthet.
Längd: utfälld 220 mm – infälld: 120 mm
Länk www.wengersverige.se

Bilden:
Wenger NewRanger 174 – Touring har ett ¼ tums-fäste på sidan av handtaget för att hantera medföljande sexkantsbits. Hela knivens längd kan användas som en hävstång för högsta möjliga kraft.