25 november, 2008

Vädefull last till Dubai och Abu Dhabi

Det finns en stor affärsmöjlighet för dem som vill transportera riktigt exklusiva båtar mellan världens båtmässor. Dockwise Yacht Transports Super Ship Yacht Express(bilden) har gått i in första reguljära tur med båtar till Dubai International Boat Show och invigningen av Abu Dhabi Yacht Show (Mars 3-7 och Mars 12-14) nästa år.

Yacht Express är det största fartyget i sitt slag i världen med sina 687,5 fot (209 meter). Det är också ett mycket annorlunda fartyg eftersom det “sänks” vid i- och urlastning för att de fartyg och båtar som fraktas ska kunna köra mbord för egen maskin. Det går dock även att lyfta ombord fartygen med traditionella mtoder.

– Det här blir den första gången som Yacht Express besöker Förenade Arabemiraten, säger Clemens van der Werf, VD för DYT i Ft. Lauderdale i Florida.

Yacht Express gjorde sin jungfrutur i april 2008 mellan Ft. Lauderdale och Genoa. Lasten den gången bestod av megayachter värda totalt 154 miljoner US Dollar.

Fartyget har en fart på 18 knop.