26 november, 2008

Man överbord från Silja Festival

Utsänt från MRCC 25/11 kl. 23.02: Färjan Silja Festival, på resa mellan Stockholm och Riga, larmade på tisdagskvällen om att en person fallit överbord. Två helikoptrar och ett flygplan söker i området. Följ utvecklingen på Sjöräddningscentralens blogg: http://www.sjofartsverket.se/mrcconline Larmet kom in till Sjöräddningscentralen i Göteborg kl 21:24. Fartyget berättade då att man just fått information om att en person fallit överbord i position 59°03,0N 019°22,7E, ca 9 distansminuter sydost Almagrundet. 2 räddningshelikoptrar från Stockholm resp Visby söker nu i området. Senare framkom från vittnen, att man sett en person genom oförsiktighet/olyckshändelse falla överbord. Mannen är ca 20 år och lettisk medborgare. I det 7-gradiga vattnet har man små chanser att överleva någon längre tid, speciellt inte med tanke på att man måste beakta ett fall på ca 20 meter. Rent teoretiskt kan man överleva i max 2 timmar, sannolikt kortare tid.