26 november, 2008

Canon och Röda Korset i gemensamt projekt för ensamma

Den 25 november hade årets upplaga av fotoprojektet We Speak Image premiär i Stockholm. We Speak Image 2008 har undertiteln “A Cup of Love” och bjuder på kärleksfulla porslinsmuggar med fotomotiv framtaget av designgruppen Form Us With Love. Muggarna säljs i begränsad upplaga och hela försäljningsbeloppet går oavkortat till Röda Korsets julkampanj “Kramas för de ensamma!”

Årets projekt inriktar sig på design och i egenskap av officiell sponsor till Röda Korset går alla intäkter från We Speak Image 2008 till Röda Korsets julkampanj – Kramas för de ensamma! Kampanjen bidrar aktivt för att motverka ensamhet genom bland annat hembesök och anhörigstöd för äldre, bemanning av jourtelefon, stöd till nyanlända flyktingar och läxhjälp.

Canon är initiativtagare till fotoprojektet och har engagerat designgruppen Form Us With Love som designpartner. Form Us With Love har skapat fotografiska motiv som tryckts på en specialgjord mugg tillverkad i endast 300 exklusiva exemplar. Muggen kostar 199 kronor styck och kan beställas på Canons hemsida.

I en installation på Designgalleriet i Stockholm den 25-30 november visas hela designprocessen, men även inspiration på hur fotografi kan fungera som inredningselement. I utställningen visas allt från lampor, soppskålar och gardiner till självklara fotoväggar och just nämnda fotomuggar av Form Us With Love. Här finns även muggen “A Cup of Love” till försäljning. Hela försäljningsbeloppet på 199 kronor per mugg går oavkortat till Röda Korset.

– We Speak Image är ett sätt för oss på Canon att ta ett aktivt samhällsansvar. Vi har ett flerårigt samarbete med Röda Korset och är mycket stolta över att få möjlighet att bidra till årets viktiga julkampanj – Kramas för de ensamma!, säger Madelene Axelson Kommunikationschef på Canon Svenska.

– Vi uppskattar verkligen den här typen av initiativ och hoppas att designen på muggen gör att många vill köpa den för att stödja det här projektet, säger Johan af Donner, Kommunikationschef på Röda Korset.

Canon finns på plats under utställningsperioden med skrivare, inspiration och personal. Allmänheten kan skriva ut sina favoritbilder för att göra kuddar, tygkassar eller helt enkelt fotografiska uppförstoringar inför julen. Helt kostnadsfritt.

We Speak Image 2008 är en uppföljare till fjolårets modeprojekt där Canon tillsammans med svenska designern Carin Rodebjer och svenska folket samlade in pengar till Röda Korsets ungdomsverksamhet. Canon och Röda Korset har samarbetat sedan 2003 i flertalet projekt. Bland annat i The Other Side of the Lens 2003, The Other Side of Football 2004, The Other side of Fashion 2006 och i nämnda projekt med Carin Rodebjer förra året.

Om Form Us With Love
Form Us With Love är en internationellt uppmärksammad svensk designgrupp som arbetar med produktdesign och inredning på ett innovativt sätt. Form Us With Love har deltagit i flera utställningar, bl a i Milano på Salone Satellite, på ICFF i New York och på möbelmässan i Stockholm. Flera internationella tidningar har skrivit om dem, t ex Wallpaper, Frame, I.D, Interni, Domus, Surface och Blueprint. De har också fått flera utmärkelser, däribland internationella Red Dot design award och Ung Svensk Form. Form Us With Love har sin studio i Gamla Stan, Stockholm.