2 december, 2008

Världspremiär i Paris för Jeannéau Prestige 50

På båtutställningen i Paris 6-14 december har Jeannéau världspremiär för sina nya modell Prestige 50. Denna modell kommer att levereras både som flybridgemodell och kupébåt, något som blivit väldigt modernt det senaste året. Jeannéau tar i och med den här lanseringen steget från vanliga motorbåtar till större yachter.

Den minsta modellen i Jeannéaus Prestige-serie är på 30 fot och den nya 50-fotsmodellen blir toppmodellen i programmet.

Båten har en skrovlängd på 14,98. I flybridgemodellen har den ett stort akterdäck avskärmat med en rejäl glas/aluminiumvägg, men den som vill kan även välja den mer linjeskön S-modellen. Denna har en stort social cockpit och en solsäng i riktigt stort format.

De nya modellerna är konstruerade av Jeannéau. De utvändiga linjerna och inredningen är gjorda av det italienska företaget Garroni Design. I inredningen dominerar mjuka textilier och träpaneler.

Jeannéau 50 har en totallängd på över 16 meter. Bredden är 4,36 meter. Båten levereras som standard med två Volvo Penta D9-motorer på vardera 575 hk.