1 december, 2008

Ny räddningsbåt till Karlskrona och Hasslö

Karlskrona och Sjöräddningssällskapets station på Hasslö fick på lördagen en helt ny räddningsbåt. Det är en snabbgående båt ur Victoriaklassen, som har donerats av Mikael Blomqvist. Båten döptes till Michano av sin gudmor, landshövding Gunvor Engström. Karlskronaområdet har saknat en snabbgående båt av den här typen.

Den nya räddningsbåten fyller ett viktigt tomrum. Karlskrona östra skärgård och den delen av Blekinge är starkt trafikerad av både föbipasserande seglare från många nationaliteter och den snabbt växande trafiken med handelsfartyg.

Sjöräddningssällskapets (SSRS) station på Hasslö har tidigare haft en snabbgående Stridsbåt till sitt förfogande båt, mn den fick de lämna tillbaka 2006.

Stationen har dock haft en Victoriabåt på lån från ensttion i Stockholm och på så sätt kunnat utföra sina uppgifter. Nu blir det dock betydligt enklare med en helt ny båt med den allra senaste utrustning både vad gäller elktronik och maskineri (båten har Scandias 12-litersmotorer).

Efter dopet var det dopbuffé under ledning av gudmor, representanter från SSRS och donatorn, affärsmannen Mikael Blomqvist.

Länk: www.ssrs.se