5 december, 2008

Nytt bolag blir Garmin Sweden AB

Garmin Ltd. har idag meddelat att man har slutfört affären om ett övertagande av Sportmanship International AB, distributören av Garmins produkter i Sverige. Företaget byter namn till Garmin Sweden AB och behåller sin företagsledning samt all personal inom försäljning, marknadsföring, kundsupport och eftermarknad bestående av 28 personer. Dr. Min Kao, styrelseordförande och VD i Garmin Ltd. säger, ”Vi välkomnar teamet från Sportmanship International AB in i Garminfamiljen. Sportmanship har gjort Garmin till marknadsledare i Sverige för portabla bilnavigationsenheter (PND), likväl inom marknaderna marinelektronik och Outdoor. Vi förväntar oss att detta övertagande gör det möjligt för oss att stärka vår position ytterligare i de nordiska länderna”. Länk: www.garmin.se