10 december, 2008

Kolfiber och IPS i ny Vripack 56-fotare

Holländska Vripack har tagit sina kunders önskemål på allvar när de designat sin nya model 56 Atlantic composite. Det är en planande motorbåt med dubbla maskiner och VP IPS. Varvet har varit särskilt noga med komforten och alla detaljer I den här modellern. Båten är designad i samarbete med Atlantic Motoryachts i Workum i Nederländerna.

Denna eleganta båt är utrustad med en exklusiv, automatisk taklucka av samma modell som blivit väldigt populär på senare tid. Bland annat använder Nord West Yachts och Nimbus detta i sina senaste modeller.

Panoramataket är designat av holländska Vripack och är tillverkat i härdat glas med en mekanisk drivning. Utsidan på båten döljer många finesser som till exempel lätt nåbara förvaringsfack för fendertar, ett ankare som rengör sig självt och en lösning som gör att däcket helt saknar utstickande detaljer.

I aktern finns en stor badbrygga som också har plats för en 3 m lång vattenjetdriven jolle eller vattenskoter, en integrerad badstege och dusch. Båten drivs av dubbla Volvo Penta IPS 600 system som ger upp till 435 hk och en maxfart på 24 knop.

Skrovet och överbyggnaden är tillverkade i kolfiber. Vripack etablerades 1961.

Technical Specifications:
LOA 56’ / 17.0m
LWL 44’ / 13.4m
BOA 16’ / 4.9m
Draught 3’ / 1.0m
Engines 2x Volvo Penta IPS 600, 435hp
Max. speed 20-24kts
Hull Composite
Superstructure Composite
Class CE-A classified
Design Vripack
Builder Atlantic Motoryachts

Länk: www.vripack.com