11 december, 2008

Premiär för Wally Boats 148-fotare

På Monacos båtmässa hade italienska Wally Boats världspremiär för en av sina fräckaste segelbåtar hittills – en helt ny båt på 148 fot ((45 meter). Denna väldiga slup är Wallys största båt hittills och är byggd för långfärdssegling och racing med inredning och utrustning som i en mega yacht.

Båten heter Saudade och har ett deplacement på 150 ton, vilket betraktas som medellätt i den här klassen. Den har en lyftköl som kan justeras mellan 4,20 och 6,20 meter, vilket ger en snabb båt med stor innervolym.

Segelplanet inkluderar en 110% genua. För att verkligen kunna segla riktigt långt har båten en färskvattentank på 3 000 liter på vardera sidan. Dessa kan även användas som barlast.

Däcket karakteriseras av ett lågt och aggressivt däckshus och en fast medn borttagbar bimini top till skydd mot solen.

Två mindre båtar kan förvaras ombord på Saudade: en i fören och en akteröver.

Länk: www.wally.com