14 december, 2008

Nya Bavaria Cruiser 55 i samarbete med BMW

Som vi skrev om i förra veckan på Båtlivs hemsida så har det tyska varvet Bavaria tagit hjälp av BMW:s designers för att rita och konstruera sina ny motorbåtar. Nu kommer ytterligare nyheter från detta stora varv: Bavaria Cruiser 55, som Farr Yacht Design och BMW Group DesignworksUSA har ritat och konstruerat.

Det är ett unikt samarbete mellan världens effektivaste varv (Bavaria), BMW Group DesignworksUSA och Farr Yacht Design som ligger bakom Bavarias nya flaggskepp. Hittills har det tyska varvet bara byggt båtar upp till max 50 fot, men nu kliver de alltså över den gränsen.

Bavaria Cruiser 55 är en båt med fokus på segling samt innovation i samarbete med några av världens mest erkända konstruktörer och designers. Båten inleder varvets nya samarbete med Farr Yacht Design och är ett nytt steg för att ytterligare förbättra prestanda och egenskaper.

Det nya flaggskeppet inleder även en ny era inom innovativa lösningar och design genom samarbetet med BMW Groups Designworks kontor i USA. Båten får en modern inredning utan att frångå den tradition av funktionalitet som kännetecknat Bavaria genom åren. Invändigt kommer nya lösningar garanterat att överraska.

Det nya flaggskeppet kommer att presenteras under våren.

Länk: www.bavariasverige.se