16 december, 2008

Kombinerad plotter och fishfinder med kartografi

Raymarines nya kombiinstrument har detaljerad kartografi över hela Europa inbyggd redan från början. Den har dessutom Raymarines epokgörande HD digital fishfinder. Kartografin är perfekt för alla fritidsbåtsägare, den visar alla detaljer från 10 meter och grundare.

Ekolodet har överlägsen HD teknologi som visar fiskar, bottenstruktur tydligt och klart utan störande ytklutter även i grov sjö. Ekolodet anpassar sig automatiskt till ändrade bottenförhållanden och vattnets beskaffenhet.

Skärmen kan visa hel kartbild, delad bild, upp till 4 bilder samtidigt. Via Raymarines SeaTalkng interface kan de även visa motordata, autopilot och AIS på den ljusstarka skärmen i 256 färger. Överskådliga menyer gör handhavandet mycket enkelt.

De nya kombiinstrumenten finns i 3 storlekar 5, 5,7 och 6,4 tum, de är vattentäta och avsedda för öppna båtar.

Det nyutvecklade svirvelfästet och inbyggd Gps-antenn gör att montaget tar liten plats och att kombiinstrumentet med ett enkelt handgrepp kan kopplas in/ur och är lätt att ta med hem. Inbyggda kartografin kommer från världsledande Navionics och visar alla detaljer en fritids-båts/fiskare behöver för säker navigation. Minstingen (som inte är så liten) A50D med med 5 tums skärm kostar ca 12495:-, mellanmodellen A57D med en 5,7 tums skärm kostar ca 15995:- och A70D med skärm på 6,4 tum kostar ca 18995:-

Alla tre modellerna levereras med akterspegelsgivare.

Länk: www.navship.se