17 december, 2008

Anna Kjellberg – viktigt tillskott hos Sail Racing

Från och med 1 november 2008 ingår matchracingseglaren Anna Kjellberg i Sail Racing Test Team. Anna kommer, liksom de övriga medlemmarna i teamet, att vara delaktig i utvecklingen av nya produkter i Sail Racings sortiment.

Anna Kjellberg, 24 år från Göteborg, tog alla med storm under seglingarna på Marstrand i somras då hon med sitt Carpe Diem Beds Sailing Team kom med på ett wild-card och slutade på 2:a plats. Därmed slog hon flera favoriter på matchracingtouren.

– Detta är min tredje säsong som rorsman. 2008 har ju varit fantastiskt kul, framförallt med vår placering un­der seglingarna på Marstrand. Vi fick chansen att vara med och det var bara att ta den och satsa 100%, säger Anna.

– Vi kom 4:a under EM 2007, vilket vi var jättestolta över. Det gjorde också att min vinnarinstinkt ökade och jag bestämde mig för att gå in i 2008 med en seriös plan och en professionell inställning. Det har gett resultat, fortsätter Anna.

Team Carpe Diem har snabbt stigit på världsrankingen och är idag rankade på 13:e plats. Anna och Team Carpe Diem ser fram emot 2009, där fokus nu ligger på VM i Lysekil. Längre fram finns 2012 och OS i London.

I Team Carpe Diem finns erfarna seglare från matchracingtouren så som Nina Barne, Malin Källström med flera.

– Det är självklart väldigt tryggt att ha sådan samlad erfa­renhet ombord, säger Anna. -Jag lär mig hela ständigt nya saker och utvecklas hela tiden, både som person och som rorsman.

När Anna letade klädsponsor till teamet var det flera varumärken som visade intresse. Men för Anna känns Sail Racing som rätt val. –Vi har liknande värderingar och visioner med våra varumärken. Att dessutom få vara en del av teamet på Sail Racing och att kunna påverka utvecklingen av nya produkter är väldigt inspirerande, säger Anna. -Jag har ett stort intresse för mode och jag tycker att Sail Racing har en skön kombination av sport och högre modegrad.

För Sail Racing är samarbetet med Anna Kjellberg ett viktigt steg i utvecklingen av varumärkets damkollek­tion. Med start 2009 kommer Anna och Team Carpe Diem att segla i Sail Racings kläder och löpande delta i produktmöten för utvärdering och uppföljning. Kommentarer och önskemål kommer sedan med all säkerhet att avspegla sig i produkter för marknaden.

Länk: www.sailracing.se