15 januari, 2009

Ny V42 från Princess

Nya Princess V42 är en helt ny båt i segmentet sportcruisers från det engelska Princessvarvet. Med en elektriskt manövrerad sufflett kombineras den öppna båtens fria och luftiga känsla med kupébåtens dragfria och ombonade komfort. Ett koncept som alldeles särskilt passar vårt nordiska klimat. Den sinnrika sufflettlösningen möjliggör att nästan hela taket kan öppnas upp vilket är unikt för Princess V42.

Princess V42 har ett nyutvecklat skrov med djup V-botten, steglister och drivs med Volvo Pentas högpresterande D4 eller D6 dieselmotorer och duopropdrev. Skrovets design ger båten både torra och mjuka gångegenskaper även i kraftig havssjö. Genom hela fartregistret är Princess V42 mycket lättmanövrerad med en effektiv styrrespons som ger ett fint grepp i vattnet vid hård kurvtagning.

Planlösningen under däck omfattar två komfortabla sovkabiner med egen toalett/dusch, samt salong med en stor u-formad soffa som dessutom har bäddmöjlighet. I salongen finns också ett välutrustat pentry. Mycket arbete har lagts ned på designen av båtens interiör för att skapa en modern och luftig känsla. Princess V42 upplevs också som mycket rymligare än vad som förväntas av en båt i den här klassen. Inredningen är tillverkad av körsbär eller ek och kunden kan välja mellan högblank eller matt lackering. Ett stort urval av exklusiva textilier, mattor och läder finns att tillgå för att sätta en personlig prägel på inredningen. Utvändigt har nya V42 en slank och elegant design som i stil med övriga Princessprogrammet kommer att kännas modern och fräsch under många år framöver.

Från förarplatsen under den öppningsbara hardtopen har förare och passagerare god runtomsikt. Instrumentpanelen är utformad för att alla reglage och instrument lätt skall kunna nås och ses oavsett om man kör stående eller sittande.

Under hardtopen ryms även en u-soffa med stort matbord samt en baravdelning med elektrisk grill och stor kyl. Akter om matplatsen breder en solbädd ut sig med plats för fyra till fem personer. Under solbädden finns ett stort garage för jolle eller jetski samt generösa stuvutrymmen.

Nya Princess V42 premiärvisades på London International Boat Show 2009.

Tekniska data
Längd 13,56 m
Bredd 3,99 m
Vikt 9,5 ton
Bränsle 850 liter
Vatten 332 liter
Sovplatser 6 st
Fart 33-38 knop
Motorer 2 x Volvo Penta D4 eller D6

Länk: www.inamarin.se