15 januari, 2009

Garmin lanserar autopiloter

Garmin introducerar nu sin helt nya autopilot GHP 10, och som vanligt är det banbrytande teknologi, ny funktioner och användarvänlighet som står i fokus när Garmin bryter ny mark. Autopiloterna har massvis med finesser, b la är de utrustade med patenterade Shadow Drive vilket betyder att rorsman kan greppa ratten och korrigera kurs under tiden autopiloten är aktiverad utan att behöva brottas med ratten eller inaktivera piloten och sedan aktivera igen efter korrigering.

När väl kurskorrigeringen är gjord återtar piloten automatiskt styrningen igen.

Autopiloten GHP 10 passar alla motorbåtar med hydraulstyrning, både in- och utbordare. Den är lätt att ställa in, håller perfekt kurs mot vind, vågor, ström och även under svåra förhållanden. GHP 10 har massvis med avancerade automatiska styrmönster för fiske, man-över-bord m m.

Kontrolldisplayen (GHC 10), har samma design som Garmins övriga nya produkter. Displayen har en tydlig 3,5” display och ett intuitivt menysystem som på ett enkelt sätt styr piloten. Upp till 3 kontrolldisplayer kan anslutas till ett autopilotsystem vilket gör det möjligt att styra båten från olika platser på båten.

Garmins nya autopilotsystem finns med 3 olika pumpkit för att passa allt från standardinstallationer till båtar med två in- eller utombordsmotorer.

Fjärrkontrollen GHC 10 Remote finns som tillbehör och ger maximal frihet och rörlighet ombord, den är trådlös, räckvidden är 14 m från kontrolldisplayen, en lättavläst display och knappsats gör att alla funktioner hamnar i din hand. Fjärrkontrollen är vattentät enligt IPX7 och flyter om olyckan skulle vara framme.

Ca pris för komplett autopilot beroende på modell är 27 625:- till 29 425:-, fjärrkontrollen kostar ca 3810:-

Länk: www.garmin.se