19 januari, 2009

Giftfria båtbottenfärgen Neptune Formula får finsk distributör

Inför båtsäsongen 2009 kommer den giftfria båtbottenfärgen Neptune Formula att finnas hos fler finska återförsäljare. Färgen lanserades 2008 i Sverige och Finland av det svenska företaget Ekomarine. Den tidigare återförsäljaren, Aquastore, blir nu distributör för hela den finska marknaden.

Neptune Formula är en båtbottenfärg utan koppar, zink eller någon av de andra gifter som de flesta andra bottenfärger använder för att hindra att det växer havstulpaner på skrovet. Färgen bygger i stället på en naturlig biologisk effekt för att hindra beväxning. Inför säsongen 2009 presenteras också färgen i en ny uppdaterad version.

– Neptune Formula är en giftfri båtbottenfärg som passar de finska förhållandena väl, säger Claes Tarras Ericsson, vd för Ekomarine. Därför är vi glada över att kunna expandera vår försäljning i Finland. Vårt mål är att bygga ett brett återförsäljarnätverk samt få en stark position på den finska marknaden.

– Aquastore är glada över att distribuera Neptune Formula till den finska marknaden, säger Erkki Kaurinkoski, försäljningschef för Aquastore. Genom dessa produkter ger man de finska båtägarna en ypperlig chans att bidra till en förbättrad Östersjömiljö.

Färgen kommer att säljas med Neptune Formulas nöjd kund-garanti, som gör det enkelt för kunder, som av en eller annan anledning skulle vara missnöjda med färgen, att få tillbaka pengarna.

Mer information om Ekomarines nya produktsortiment inför säsongen 2009 presenteras i samband med Helsingfors internationella båtmässa den 6-15 februari.

Länk: www.neptuneformula.com

Kommentarer

Ulf oreest 12:33:45 2010-10-17

jag vill direkt varna för att använda neptune Formula. detta är den i särklass sämsta bottenfärgen som går att hitta. En båt målad med detta skit är som en snäckodling. Snäckor som sitter så hårt att de måste skrapas bort. Det är förvånande att denna dåliga färg kan säljas och särskilt till det höga priset den har. ANVÄND DEN INTE!!!!! Vilka är kunderna? Jo, dumskallarna som tror på en sånda bluffprodukt. Men dom är bara engångskunder. För dom som köpt skiten gör detta bara en enda gång!

Anders 18:45:10 2010-10-22

Jag köpte Biltemas bottenfärg i våras och jag tror inte att den var så speciellt mycket bättre an Neptune Formulas!
Jag hade också en riktig snäckodling på min båt när jag tog upp den! Innan dess hade jag en "riktig" färg som satt på sedan jag köpte båten, snart 10 år sedan, inte en snäcka!!! Men nu får man betala priset för att man ska vara miljövänlig!

Kurt Nilsson GBK 20:47:24 2010-11-23

Det är nog inte fabrikatet som avgör! For två år sedan målade jag med internationals bottenfärg för östersjön. Jag har aldrig haft så många tulpaner på botten som efter den säsongen. I våras målade jag med Biltemas bottenfärg, för sämre botten kunde man inte få tänkte jag. I höstas vid uppdragningen visade det sig att endast ett fåtal snäckor och knappast ingen annan beväxtning heller hade fastnat. Utav detta tror jag mer på temperaturer och vattenförhållanden istället.