23 januari, 2009

Telefonica Black i knapp ledning

Fernando Echavarri och hans båt Telefonica Black ledde Volvo Ocean Race när de passerade South Rock Light kl. 03:00 GMT i morse. De båda svenska båtarna ligger 40 Nm (Ericsson 3) respektive 42 Nm efter ledaren. Telefonica Blacks ledning var dock ganska knapp, endast 0,5 Nm före Ken Reads PUMA Ocean Racing.

Som många tippat innan starten av det här benet har skador redan drabbat deltagarna. Sämst har det gått för Green Dragon, som har knäckt sitt förstag (den lilla bilden nedan).

Det är fortfarande cirka 1 200 Nm kvar till målet i Qhingdao, men hittills har båtarna behållit sina inbördes positioner. De båda Ericssonbåtarna har dock ett lite annorlunda vägval än de övriga båtarna, något som kanske kan löna sig mot slutet av etappen.

Länk: www.volvooceanrace.org