28 januari, 2009

Telefonica Blue på väg mot etappseger

Den spanska båten Telefonica Blue är på väg mot en etappseger i Volvo Ocean Race. Med bara Nm kvar till målet i Qingdao leder Telefonica Blue före Puma och Ericsson 4. Den andra “svenskbåten”, Ericsson 3, är redan i hamn på Taiwan (lilla bilden nedan) och ska besiktas innan den reparareras efter sina skador.

Telefonica Blues ledning är dock knapp. Endast 21 Nm före Puma medan Ericsson 4 ligger 25 Nm efter ledaren, som totalt har 129 Nm kvar till etappmålet.

Vem som vinner delsträckan kommer att avgöras under natten, svensk tid. Det blev dock lika tufft som många hade förutspått. Totalt har tre av de kvarvarande båtarna fått ge upp. Den ryska båten ligger fortfarande i hamn på grund av finansiella problem.

Följ upplösningen via racets hemsida.

Länk: www.volvooceanrace.org