29 januari, 2009

Segelbåten Albin Express fyller 30år

När Albin Expressfyller 30 år firas detta ordentligt med start på Båtmässan i Göteborg. 1979 lanserades Albin Express! Ingen annan båt under 1980-talet såldes i så många exemplar på så kort tid och till så många olika typer av seglare. Expressen vann hjärtat hos kappseglare, nybörjare och unga familjer som ville ha en ny, snabb, enkel och billig båt. Expressen uppfyller de mest varierande önskemålen, som cruisingbåt eller som kappseglingsbåt.

2009 fyller alltså Expressen 30 år. Många båtar har lanserats efter detta. Med blykölar, med gennakers, med kolfiber, med high tech-segel osv. Men Expressen samlar fortfarande en av de största fälten för entypskölbåtar i Sverige idag.

Västkustens Expresseglare är mycket stolta att Sveriges kanske mest framgångsrike båtkonstruktör – och Expressens skapare – PETER NORLIN kommer att besöka oss på Båtmässan i Göteborg för att fira 30-årsjubiléet. Peter Norlin berättar då om hur marknaden såg ut när Expressen skapades, samt lite historia kring båten.

Söndagen 1 februari kl. 13.00 startar firandet i Expresseglarna Västkustens monter (H01:02).

De kommer också att direktsända via X-RaceTV live på webben: www.regatta.nu eller www.expresseglare.org