29 januari, 2009

Ny seglingsfest – Sandhamn Race Week

KSSS arrangerar i sommar ett nytt stort kappseglingsevenemang, Sandhamn Race Week 2009, som varar en dryg vecka från 25 juni till 4 juli. Seglingsveckan börjar med starten av sista etappen i Volvo Ocean Race och slutar med havskappseglingen Eurocard Gotland Runt 1-4 juli, som i år startar på en onsdag för första gången.

Pressrelease från KSSS:

– Aldrig förr har vi kunnat bjuda på så mycket spännande kappsegling på en gång i Stockholm, säger Therese Ahlström, KSSS Klubbdirektör.

Sandhamn Race Week blir en seglingsvecka som ska mäta sig med de klassiska internationella evenemangen Cowes Week och Kieler Woche. Seglingsfesten börjar i år med starten på sista etappen för de spektakulära VO70-båtarna i Volvo Ocean Race, fortsätter med tre dagars bankappsegling i Sandhamn och avslutas med den klassiska havskappseglingen Eurocard Gotland Runt.

– Vi vill bjuda alla stockholmare och seglingsentusiaster på fantastiska seglingsupplevelser. Därför skapar vi ett större och bredare seglingsevenemang med flera olika former av kappsegling, nöjen och aktiviteter, för seglingselit, amatörseglare, företag och hela familjen, berättar KSSS tävlingsledare Fredrik Feldreich.

Genom att flytta starten för Eurocard Gotland Runt till onsdagen den 1 juli så kan man locka många kappseglare till Sandhamn Race Week redan till helgen 26-28 juni. Då arrangeras ett stort antal kappseglingar på tre olika banor för såväl elit- som amatörseglare. Kappseglingarna kommer att locka ett hundratal båtar i entypsklasser så som bl a F18, J80, Express, Drake, CB66 och trimaranen SeaCart 30 samt klasserna LYS, IRC, ORC International.

Men startskottet för KSSS nya satsning 2009 går redan torsdagen den 25 juni på Kanholmsfjärden. Då startar de åtta VO70-båtarna på det sista benet från Stockholmsstoppet i Volvo Ocean Race mot målet i St Petersburg. KSSS står som sportslig arrangör av alla tävlingar i samband med stoppet i Stockholm.

KSSS drar även igång nya och intressanta seglingscuper under Sandhamn Race Week där företag får tävla mot företag.
– Det finns ett stort intresse från företag att låta sina anställda tävla mot varandra internt eller mot sina konkurrenter, förklarar Fredrik Feldreich.

Hela Sandhamn sjuder också av en mängd familjeaktiviteter under hela veckan, där KSSS många företagspartners och sponsorer deltar aktivt.

Höjdpunkten på regattaveckan är Eurocard Gotland Runt, en av världens största havskappseglingar, som i år för första gången startar på en onsdag, den 1 juli för att gå i mål på lördagen till prisutdelningen och den stora seglarfesten i Sandhamn den 4 juli.

– Intresset är redan stort för Sandhamn Race Week och tillsammans med ett förhoppningsvis ännu större Eurocard Gotland Runt i år lovar veckan att bli en ny riktigt klassisk seglingsfest, säger Fredrik Feldreich.

Länk: www.ksss.se

Bild från Eurocard Gotland Runt, Sandhamn. Foto: KSSS.