2 februari, 2009

Sjöfynd på Polisens hemsida

Lagom till Båtmässan lanserar sjöpolisen ett nytt grepp för att återbörda upphittade båtar. Under ett år kan uppemot 150 sjöfynd anmälas till Polisen. Många av dem kommer tyvärr aldrig tillbaks till sina ägare. Nu hoppas sjöpolisen att en nylanserad hemsida ska ändra på den saken.

Varje år hittas ett stort antal båtar drivande i havet eller ilanddrivna utmed kusten. Oftast är det mindre båtar men även större båtar finns i polisens förvar. Många av dem kommer aldrig tillbaks till sina ägare. Men nu kommer sjöpolisen att lägga ut bilder på sjöfynd som anmälts till polisen. Sjöpolisen hoppas att den nylanserade hemsidan ska göra att fler får tillbaka sina båtar.
-Vi hoppas att de som saknar sin båt ska gå in på www.polisen.se/vastragotaland och se om deras båt möjligtvis är upphittad och anmäld till Polisen, säger Owe Magnusson chef för sjöpolisen i Västra Götaland.

I takt med att nya upphittade båtar anmäls till sjöpolisen kommer antalet båtar på hemsidan att öka efterhand.

Länk: www.polisen.se/vastragotaland