2 februari, 2009

Ekomarine efterlyser testpiloter för färg

Det svenska företaget Ekomarine utökar testerna av den giftfria båtbottenfärgen Neptune Formula på Västkusten. Inför säsongen 2009 har en utvecklad färg, med bland annat en längre verkan, tagits fram. Nu söker företaget båtägare som vill vara med och testa alternativet till dagens giftfärger.

Pressrelease:

Den giftfria båtbottenfärgen Neptune Formula såldes på den svenska Ostkusten under båtsäsongen 2008 och erfarenheterna från säsongen har gjort att produkten kunnat utvecklas. Målet för 2009 är ett brett testprogram för Västkusten för att lansera en Västkustfärg 2010.

– Genom omfattande tester och samarbetsprojekt har vi vidareutvecklat Neptune Formula, säger Claes Tarras Ericsson, vd för Ekomarine. Nu efterlyser vi båtägare på olika platser längs Västkusten som kan använda och utvärdera färgen inför lanseringen nästa år.

Inför säsongen 2009 lanseras även en ny primer som har utvecklats i samarbete med bland annat Ytkemiska institutet. Den nya primern gör att färgen fäster ordentligt oavsett tidigare underlag. 2009 års version av Neptune Formula finns i två kulörer, svart och grå, och klarar upp till 35 knop till skillnad från den tidigare versionen som hade en maxgräns vid 12 knop. Färgen har även längre verkan för att fungera bättre för dem som sjösätter sina båtar tidigt och i vatten där havstulpanerna har en längre spridningsperiod.

– Både primern och båtbottenfärgen använder lågaromatiska lösningsmedel i stället för exempelvis Xylen, vilket gör färgerna trevligare att arbeta med, säger Claes Tarras Ericsson. Torkade färgrester är till och med komposterbara.

Neptune Formula säljs i 0,75 och 2,5-liters burkar och kommer att, tillsammans med den nya primern, finnas i butik inom kort. Liksom tidigare erbjuder Ekomarine branschens bästa nöjd kund-garanti som ger pengarna tillbaka till den som inte är nöjd med resultatet.

Båtägare som vill vara med i testprojektet för Västkusten är välkomna att anmäla sitt intresse i Ekomarines monter på Båtmässan i Göteborg den 31 januari till den 8 februari och meddela var din båt ligger och hur den planerar att användas under sommaren.

Nya produkter från Ekomarine 2009:
Neptune Formula: Giftfri båtbottenfärg för Ostkusten, svart. Max 35 knop. 0,75 liter eller 2,5 liter. Färgen rekommenderas från Södra Östersjön till Bottenviken samt Finska viken och Rigabukten.

Neptune Formula: Giftfri båtbottenfärg för Ostkusten, grå. Max 35 knop. 0,75 liter eller 2,5 liter. Färgen rekommenderas från Södra Östersjön till Bottenviken samt Finska viken och Rigabukten.

Neptune Formula Primer: Grundfärg för Neptune Formula. Off white. 0,75 liter eller 2,5 liter.

Länk: www.ekomarine.se