6 februari, 2009

Nylansering av Sail Racing kläder

Inför 2009 lanserar Sail Racing en rejält uppdaterad serie i kollektionen – 50 KTS Race Edition. Produkterna är utvecklade tillsammans med Sail Racing Test Team som består av flertalet internationella seglare. Serien är uppbyggd så att varje unik produkt ska fylla sin funktion utan konkurrens inom serien.

Pressrelease:

Sail Racing har stämt av sina kärnvärden – Speed, HighTech, Innovation och Test Team, mot varje enskild produkt. – I 50 KTS-serien finns det inga kompromisser när det gäller val av material, detaljer, blixtlås etc. Dessa produkter är seglarens “Workwear” och därför högsta krav på funktion, säger Henric Wikestam, VD och produktchef på Sail Racing. Att ställa varje produkt till svars för våra värderingar gör att vi säkerställer högsta tekniska nivå, fortsätter Henric.

Sail Racings designers, under ledning av chefsdesignern Thomas Nilsson, har ett nära samarbete med seglarna i test-teamet, där utvecklingen av produkterna baseras på önskemål och krav från seglarna själva. Redan ett år före lansering så testas produkterna i form av prototyper under flertalet regattor runt om i Europa.

Detta följs sedermera upp under löpande produktmöten. -Det är en fantastisk tillgång att kunna sammanföra erfarna designers med proffesionella seglare. Det blir en mycket kreativ “verkstad”, där kommentarer och ideer blir en viktig grund för vidare utveckling, säger Henric Wikestam.

I 50 KTS Race Edition finns Orca Jacket, som första gången mötte marknaden 2003. Jackan har levt i Sail Racings kollektioner sedan dess, med utveckling av detaljer från säsong till säsong. Orca Jacket är fortfarande en viktig hörnsten i serien.

Nu presenterar Sail Racing flertalet nya produkter i 50 KTS Race Edition så som underställ, mellanlager och rashgards. -Av naturliga skäl finns önskemål från Skip Novak och hans besättning gällande underställ och mellanlagers-produkter, samtidigt som vi också arbetar mer inom den varmare typen av internationell segling som Audi Med Cup runt medelhavsländerna. Här kan vi nu presentera rashgards, snabbtorkande shorts, tunnare smockar m.m, säger Henric Wikestam. Vi har även adderat nya väskor, flytvästar och balaclava.

Industridesignern Fredrik Magnusson är starkt involverad i framtagningen av nya produkter i Sail Racings sortiment. Framtida produkter som kan komma att implementeras i sortimentet är skor, knäskydd, spray-goggles m.m.

Produkterna i 50 KTS Man och 50 KTS Woman kommer att finnas på marknaden fr.o.m februari/mars 2009.

Länk: www.sailracing.com