10 februari, 2009

Websatsning på båtliv hjälper nybörjare att ta sig ut på sjön

Nu blir det enklare för svenskarna att göra rätt val för sitt båtliv. På den nya sajten Upptäck Båtlivet får man massor av tips om livet på sjön, kunskap om båtlivet och guidning i att välja rätt vid båtköp. – Vi vill visa att båtlivet är prisvärt, lättillgängligt och lätt att lära sig, säger Mathias Herneson, projektledare för Upptäck Båtlivet.

Upptäck Båtlivet ska vara den kompletta guiden för alla som drömmer om eller planerar att ta sig ut på sjön. På ett och samma ställe skall man kunna få inspiration, kunskap och vägledning i allt som har med båtliv och båtköp att göra.

– Genom tidigare undersökningar vet vi att väldigt många svenskar längtar ut på sjön, men ännu inte gjort slag i saken. Att välja rätt typ av båt handlar väldigt mycket om personliga behov och önskemål. Upptäck Båtlivet är vårt sätt att både inspirera till ökat båtliv och vara en guide för den som bestämt sig för att testa, säger Mathias Herneson.

På upptackbatlivet.se finns bl a:
• båtskola för nybörjare
• checklista för miljövänligt båtliv
• guide till kuster, sjöar, vattendrag och skärgårdar
• guide till bästa båtköp, både nytt och begagnat
• handfasta tips om säkerhet, försäkringar och kurser

– Under båtsäsongen ska vi tillsammans med båthandlarna genomföra aktiviteter för att få fler människor att prova på båtlivet, bland annat genom att visa båtlivets bredd, hjälpa till att välja rätt båt och lära ut båtkunskap, säger Mathias Herneson.

Länk: www.upptackbatlivet.se