13 februari, 2009

Norska Goldfish Boats bygger militärbåtar

Det norska prestandabåtsföretaget Goldfish Boats har fått en order från norska Försvaret på ett tiotal specialbyggda 36 fots båtar (se bilden). Ordern är värd cirka 87 MNOK och omfattar även en Goldfish 29 till den norska kungayachten, ”Norge”.

Goldfish är välkända för sina snabba skrov och sin höga kvalitet i båtarna. Den höga ordersumman tyder på att det norska Försvaret knappast har valt något billighetsalternativ, trots att de kunde ha valt någon annan leverantör.

För Goldfish innebär orderna att produktionen är säkrad för ett stort antal anställda vid produktionen i fabriken i Son, som ligger sydost om Oslo längs Oslofjorden.

Goldfish säljs på flera marknader: Norge, Sverige, Spanien, Storbritannien, Frankrike/Monaco och Grekland. Företagets modellserie omfattar fem modeller på 22–26 fot.

Länk: www.goldfishboat.com