20 februari, 2009

Bryggplatsen.se en ny bryggplats på nätet för båtfolket

När vi kommer in på bryggplatsens portal möts vi först av lite båt & natur relaterade nyheter, och vi känner oss genast hemma. Efter en stund har vi upptäckt att det finns en karta med Sveriges gästhamnar och naturhamnar utmärkta, och faktiskt inte bara det, utan även mindre bryggplatser som man troligast inte skulle hitta i någon turistguide, och genast blir man nyfiken om den där lilla bryggan finns med som jag brukar åka till när vi skall bada.

När iden om portalen började gro, var det faktiskt just dom mindre och inte alltid välkända “naturhamnarna” jag var mest intresserad av att kartlägga säger Jerry Edfors, (Skapare och redaktör på bryggplatsen). När jag sedan spann vidare kom liksom resten av funktionerna med av sig självt.

Hamnarna i kartans databas kan vem som helst bedöma, redigera, skapa nya, bifoga bilder osv. Vi hittar till och med funktion att kopiera en karta med valfri hamn till sin egen hemsida.

Sen finns det en loggbok, eller alla som blir medlem kan få en egen loggbok, vilket är ett bearbetat blogg-system, bl.a. kan man med Google-karta lägga till position i sina logg/blogg inlägg.

En annan intressant finess i loggboken är ett gps program du kan installera på din mobil telefon om den har inbyggd gps, och på så sätt spåra dina båtresor, och få den lagrad i din loggbok där du sen kan välja om du vill spara privat, publicera eller blogga om den.

Vi har en hel del planerade tester och artiklar, samt lite andra projekt och lekar som skall komma under vår/sommar berättar Jerry, jag vill inte avslöja allt, möjligtvis kan jag berätta att jag har fått tag i en bra Kock som skall ha en en matspalt på sidan, och om allt blir som vi planerat blir det verkligen en annorlunda och häftigare matspalt än vi är vana vid.

Länk: www.bryggplatsen.se

Kommentarer

Petter 15:16:25 2009-02-20

Kjempe fin side. Kommer til å bruke denne masse til sommeren når turen går til svenskekysten.

nils 18:22:43 2009-02-20

bryggplatsen var ju riktigt finurlig