2 mars, 2009

AC-vinnaren Alinghi till Match Cup Sweden

I väntan på att få försvara titeln i nästa America’s Cup kommer mästarteamet Alinghi att tävla på World Match Racing Tour 2009. Match Cup Sweden i Marstrand 29 juni – 5 juli, den svenska deltävlingen på touren, välkomnar en av världens bästa seglare, rorsmannen Ed Baird, tillsammans med hans Alinghi-team i sommar.

Ed Bairds Alinghi-team på touren blir något av en allstaruppsättning med holländaren Pieter Van Nieuwenhuijzen, italienaren Lorenzo Mazza och Warwick Fleury från Nya Zeeland. De kommer att tävla på upp till tio deltävlingar runt hela världen mellan mars och december 2009.

– World Match Racing Tour ställer stora krav på teamwork och att kunna anpassa sig till förhållanden som snabbt förändras. Vi kommer att få många tillfällen att tävla mot världens bästa matchracingseglare, vilket kommer att passa in perfekt i våra förberedelser för nästa America’s Cup, säger Ed Baird, tre gånger världsmästare på touren.

För Brandspot som nu för tredje året arrangerar Match Cup Sweden i Marstrand tillsammans med GKSS är Alinghis inträde på touren ytterligare ett kvitto på den sportsliga nivån på arrangemanget.

– Vi baserar Match Cup Sweden på ett antal grundfundament, nämligen sport i världsklass, affärsnytta för våra sponsorer och en publikfest för de över 100 000 som besöker oss under veckan. Att Ed Baird och hans team, som vann America’s Cup, nu ska segla på touren 2009 visar återigen att vi attraherar de absolut bästa seglarna och levererar segling i världsklass, säger Jan Torstenson, vd för Brandspot.

Länk: www.matchcupsweden.com