2 mars, 2009

Sportmanship Marin AB förvärvar Navpoint AB

Maringrossistföretaget Sportmanship Marin förvärvade 20 februari Navpoint AB. Sportmanship har verkat inom den marina sektorn sedan 1985, och bildade det renodlade företaget Sportmanship Marin i november 2008. Därmed tar Sportmanshipgruppen över en rad agenturer: Lowrance, Eagle, B&G, Simrad och Northstar.

Sportmanship Marin representerar starka varumärken som vänder sig mot såväl den tillverkande industrin, som till eftermarknaden. Samtliga med en stark marin koppling och förankring.

Sportmanship Marin utgör generalagent i Sverige för; Lewmar, Zodiac, Bombard, Avon, Glomex, RMC Swingthruster och Sony Marine. Genom förvärvet av Navpoint breddas varumärkes portföljen med världsledande marinelektronik.

– Navpoint representerar starka varumärken som har enorm potential. Med mångårig erfarenhet, och hög kompetens är detta ett jätteintressant företag att kunna vidareutveckla, säger Christian Olsson VD, Sportmanship Marin AB.

– Navpoint har under flera år representerat Lowrance, Eagle och Northstar på den Svenska marknaden. Då vi i höstas dessutom fick förtroendet av Navico att ta oss an Simrad och B&G, har vi behov av att ytterligare stärka vårt företag, säger Lorentz Simonsson VD, Navpoint AB.

Länk: www.sportmanshipmarin.se