11 mars, 2009

Viamare satsar 2 Mkr på Ocean Race Stockholm

Viamarekoncernen sponsrar Volvo Ocean Race stoppen i Sandhamn och Stockholm. Orsaken är naturligtvis bolagets maritima inriktning. – Vi ser stoppet i Stockholm som en unik möjlighet att visa upp våra anläggningar, produkter och tjänster, säger Hans Mellström, vd för Viamare Invest.

Att målgången blir i Sandhamn, där Viamare äger Seglarhotellet, och att dotterbolaget Promarina bygger en gästhamn på Skeppsbron, rakt nedanför slottet, var viktiga ingredienser i sponsorbeslutet.

– Vi har ju även Sjöassistans som hjälper till med säkerheten på sjön under stoppet, Nordic Sea Hotel där de internationella seglarna brukar bo när de är i Stockholm, säger Hans Mellström.

Sponsoravtalet innebär att Viamare satsar knappt 2 miljoner kronor på Ocean Race Stockholms marknadsföring, eventhantering, logistik och service.

– Vi räknar med att ta igen en hel del av sponsorpengarna, ja kanske alltihop, redan under målgången i Sandhamn samt stoppet i Stockholm, säger Hans Mellström.

Länk: www.volvooceanrace.org

Bilden: Så här såg det ut vid stoppet i Singapore 2009. I Stockholm kommer VOR-deltagarna att fylla upp hela Skeppsbron.