16 mars, 2009

Sportfiskarnas egen mässa öppnar i Kista

Endast fantasin sätter gränser när isen lossar och fiskevattnen åter ligger öppna och landets 1,5 miljoner sportfiskare får ge sig ut och pröva säsongens fiskelycka. Sportfiskemässan smygstartar säsongen 27-29 mars på Kistamässan med nyheter inom utrustning och båtar för fiske. Vad sägs om en båt som kan bäras på ryggen eller på cykeln till den svårtillgängliga fiskesjön?!

Pressrelease:

På mässan samlas även experter och fiskeprofiler och alla organisationer. Under tre intensiva dagar delar de med sig av sina kunskaper och fiskeknep. Sällan har sådan samlad fiskekunskap samlats under ett tak.

Här möts bland andra:
• Trollingexperterna Björn Blomqvist, Peter “Camyti” Johansson och Petter Larsson
• Muskeyfiskarnas mästare Brad Hoppe
• Gäddornas övermän Stefan “Trumman” Trumstedt och Martin Falklind
• Havsfiskeexperten Bosse Hall
• Laxfiskets nummer ett Mikael Frödin
• Flugbindarstjärnan Roy Christie
• Kajakfiskeprofilerna med Magnus Abrahamsson och Fredrik Emmoth
• Kastspecialisterna Mattias Drugge och Jonas Hagborg

Mässan erbjuder både Dragbassänger och Flugkastbanor för de som inte vill och kan vänta till vårfiskets premiär. För den nyfikne eller nybörjaren finns gyllene tillfällen att under vägledning få pröva sina första kast på flugkastbanan eller den ädla konsten att binda en fluga.

– Vi är glada att kunna presentera en mässa med stor bredd, mångfald och hög kvalitet. Besökarna kommer att erbjudas en mängd olika aktiviteter, föreläsningar och filmvisningar. I år har vi även skräddarsytt ett program för våra yngre besökare med bl a egna tider vid våra Kastbanor och Dragbassänger samt jobbat vidare på den uppskattade Sportfiskeskolan som arrangeras av Sportfiskeakademien, säger Agneta Brunell, projektledare.

Sportfiskemässan vänder sig till såväl nybörjaren som den professionelle utövaren och har ambitionen att vara en dynamisk och lärorik mötesplats för alla sorters sportfiskare. På Sportfiskemässan deltar branschledande leverantörer och återförsäljare av sportfiskeutrustning tillsammans med skolor, föreningar, guider, destinationer, fiskevårdsprojekt samt Sportfiskarna, Sportfiskeakademien, Castingförbundet och flera andra organisationer.

Länk: www.sportfiskemassan.se