25 mars, 2009

Statsministern besökte Nimbusfabrik i Mariestad

– Nimbus andas optimism för framtiden. Båtproduktion är intressant för att den har en blandning av inhemsk marknad och exportverksamhet. Det viktiga är att man möter företag som Nimbus som har ett miljötänk som är konsekvent genom hela verksamheten. Det sa statsminister Fredrik Reinfeldt när han i måndags besökte Nimbus Boats fabrik i Mariestad.

Besöket på Nimbus Boats är ett av flera företagsbesök som Fredrik Reinfeldt genomför runt om i landet. Statsministern är ute på turné för att höra sig för om möjligheterna till jobb och företagande i Sverige under den rådande internationella lågkonjunkturen.

– På Nimbus är man till exempel väldigt beroende av det vi gör för att satsa på yrkeskunnande i Sverige, det vill säga att man tar upp vår tradition av hantverkskunnande och inte bara betonar teoretiska ämnen i skolan. Det är därför spännande att se hur vi kan förena hantverkskunnande med moderna processindustrier, sa Fredrik Reinfeldt.

Under rundvandringen i Nimbus fabrikslokaler samtalade stadsministern med delar av personalen och Nimbus Boats styrelseordförande Håkan Larsson fick tillfälle att berätta om båttillverkarens framtidsplaner och tillväxtmöjligheter.

– Jag tycker att det är väldigt positivt att statsminister Fredrik Reinfeldt på eget initiativ väljer Nimbus i Mariestad när han ska göra ett industribesök i regionen, sa Håkan Larsson.

På frågan öm statsminisern själv har båt svarade han:
– Jag äger ingen egen båt, men jag har vänner som har båt. Så jag är en sådan här som får åka med och tycker naturligtvis att det är trevligt.

Foto: Francis Howard