15 april, 2009

Ekonomisk plan ska rädda Bénéteau

Den franska båtkoncernen Bénéteau Group – som är ett av världens största båtföretag – har länge levt under ekonomisk press länge. Företaget omfattar de båda bjässarna Bénéteau och Jeanneau och står för en stor produktion av både motor- och segelbåtar.

Efter den kraftiga nedgången på världsmarknaden med 50 procents minskning under modellåret 2008–2009 står det klart att även Bénéteau har drabbats hårt. Företaget har dock jobbat fram en långsiktig plan för att få bättre finanser.
I ett pressmeddelande säger företagsledningen att den inte har något annat val än att anpassa arbetsstyrkan. Från början var 1 600 jobb hotade vid Bénéteau Group, men enligt ledningen blir det en minskning med cirka 600 personer.
Bénéteau är dock fortfarande världens största tillverkare av segelbåtar och en av Europas största motorbåtsproducenter och kommer att kämpa för att behålla den positionen. Ledningen understryker också att företaget har betydande tillgångar i sina fabriker, produkter och kompetens.