23 april, 2009

Premiär för Primadonna 40 från Strand-Craft

Värmländska Strand-Craft har nu sjösatt sitt senaste projekt. Det är företagets nya lyxbåt, Primadonna 40, som efter ett och ett halvt års hårt arbete har sjösatts för första gången. – Det här är ett lokalt hantverk som attraherar en målgrupp som knappast påverkas av lågkonjunkturen, säger Kurt Strand, VD på Strand-Craft.

9 Mkr kostar den nya unika lyxbåten från Strand-Craft. Konstruktionen bygger på högteknologiska funktioner med det senaste och mest påkostade inom båtbranschen. Vad sägs till exempel om ett styrsystem som navigeras genom en datastyrd joystick, air condition, elektroniska fönsterhissar och möjligheten att genom ett knapptryck förvandla båten från öppen till stängd på några sekunder? Dessutom drar den 25 % mindre bränsle än liknande båtar. Ingenting har lämnats åt slumpen för Primadonna 40.

Värmländska Strand-Craft har blivit världsberömda för sin unika design som kombinerar retrostil med högteknologiska och toppmoderna funktioner. Primadonna 40 är den senaste båten från företaget och intresset har varit stort, framförallt från ekonomiskt oberoende kunder i Mellanöstern, som vill ha mångmiljonbåtarna från Strand-Craft som lyxjollar till sina yachter. I dagsläget förs förhandlingar gällande en beställning av ett hundratal nya båtar. Under produktionen av den senaste båten har ett tiotal lokala underleverantörer involverats.

Nu ska vissa finjusteringar göras av Primadonnan innan den levereras till kund. Men att Kurt Strand skulle luta sig tillbaka och njuta av framgången är det knappast tal om.

– Vi har redan börjat tillverkningen av nästa båt och även den kommer givetvis att bygga på unik retrodesign och högteknologiska funktioner. Det går inte att finna liknande produktioner i världen och därför ser jag mycket ljust på Strand-Crafts framtid, avslutar Kurt Strand.

Länk: www.strand-craft.com

Kommentarer

Sulan 14:20:38 2011-04-09

Har strand Craft nånsin sålt nått?

Sneseglaren 23:05:05 2011-04-14

Jodå. Några mindre och bl.a den här. Men jag tror bolaget är konkat nu

Pelle 10:27:01 2011-11-08

Ligger på rastaholms varv ekerö.
Helt otäkt.
9 miljoner o otäkt?
Helt galet tycker jag

Arne 13:00:18 2011-11-08

Var det inte den här båten som låg till salu på Öppna Varv på Orust?

Ottokar 13:21:23 2011-11-08

Såldes väl på Kvarndammen…

Johan 14:58:26 2013-08-04

Ligger en i Minnerbergs båtklubb

kw 11:52:21 2015-07-19

SSS Traneberg…