23 april, 2009

Ny svensk importör av Salona segelbåtar

Promarine Group i Stockholm är ny svensk importör av Salona segelbåtar från Kroatien. Efter framgångar i Kontinental- och Sydeuropa ska Salona Yachts fokusera mot Nordeuropa, där Sverige utgör en nyckelmarknad.

– Vi ser mycket fram emot att få representera varumärket där vår erfarenhet och kunskap kommer att komma till godo för att skapa en trygg och långsiktig ägarglädje. Salona Yachts har med sin erkända seglingskänsla, starka konstruktioner, komfort och kvalitet blivit prisbelönta både på och utanför regattor och på båda sidor av Atlanten, säger Johan Wallin på Promarine Group.

Båtarna byggs i Solin i Kroatien. Samtliga modeller är designade av de berömda J & J Design. Båtarna utvecklas och byggs under kontroll och certifiering av Germanischer Lloyd och samtliga modeller uppfyller CE klass A Ocean.

Salona 42 (bilden) är en ”High-Performance-Cruiser”. Hon är designad för seglare med höga krav. Mått 12,8×3,82 m, vikt 7 450 kg. Pris 2,3 Mkr.

Länk: www.salonayachts.com