4 maj, 2009

Sverigepremiären av Powerboat P1 Grand Prix läggs i Göteborg

I augusti kommer världens snabbaste båtar till Göteborg för en av deltävlingarna i Powerboat P1 World Championship 2009: Scandinavian Grand Prix of the Sea. Inom båtsporten är detta lika stort som en formel 1-tävling och de tävlande offshorebåtarna är lika extrema som sina motsvarigheter på land.

Att arrangörerna valt Göteborg för den tredje deltävlingen i serien är en bekräftelse på stadens starka ställning som evenemangsstad. Förra året var det premiär för Göteborg City Race, en STCC-tävling med miljöprofil mitt i stan och Scandinavian Grand Prix of the Sea får ett liknande upplägg. Miljöfrågan är prioriterad även nu och en miljöutredning har gjorts som grund för evenemanget.

Scandinavian Grand Prix of the Sea är den tredje deltävlingen i världsmästerskapsserien och arrangeras 7-9 augusti. På Frihamnspiren mitt i stan blir det ett evenemangscentrum med teamdepåer och vattensportaktiviteter. Här är publiken nära de 20-talet båtarna och kan följa tävlingarna via storbildskärmar. Själva tävlingsbanan ligger vid Saltholmen och Långedrag och tävlingarna avgörs i två klasser med tillsammans fyra lopp.

– Skandinavien, men speciellt Sverige, är en viktig marknad för oss som är en växande organisation, säger Asif Rangoonwala, ägare och VD för Powerboat P1. Sverige har högst antal båtar per invånare i Europa och är en prioriterad ort i vår tävlingskalender. Vi har ett nära samarbete med Mario Hytten på Admirantys AB i Göteborg som är lokal arrangör och representant för vår organisation. Vi tror att Göteborg kommer att bli en idealisk plats för att visa upp våra världsmästerskapstävlingar som ett förstklassigt sport- och underhållningsevenemang.

– Jag är speciellt glad över att P1-organisationen kommer att offentliggöra ett nytt miljöinitiativ innan tävlingshelgen. Det är viktigt för staden och har gjort mitt jobb som lokal arrangör betydligt enklare, säger Mario Hytten på Admirantys. Detta blir en stor händelse som stärker Göteborg som evenemangsstad.

Länk: www.powerboatp1.com