4 maj, 2009

Svenske Pierre Lundin vann 24 timmars

Pierre Lundin från Sverige var med i det vinnande teamet Drakkar Inshore, som segrade i Rouens 24-timmars båtrace på floden Seine. Klockan 16 gick teamet i mål med mindre än ett varvs marginal till tvåan. Detta efter en fenomenal uppkörning under de sista två stinten.

Pierre som körde det näst sista fick tillåtelse att gasa för att komma ikapp. Fortfarande med behärskning förstås, utan att komma i mål vinner ingen. Svensken plockade 5 placeringar genom att köra c:a 10 sekunder snabbare per varv än planerat. Det behövs god planering för att få att allt hålla hela vägen. Teamet låg mellan andra och femte plats hela loppet innan. Först när det var 18 minuter kvar av de 24 timmarna gick man upp i ledningen. Oerhört taktiskt rutinerat. Pierre var en av fyra förare i teamet.

Pierre Lundin kör normalt VM-serien i Formula 1 på vatten. Han har visat sig vara en enormt pålitlig förare. Han har väldigt sällan brutit och plockat poäng i princip i varje tävling. Han som bäst tagit en sammanlagd fjärde plats 2007. Pierre har tävlat sedan 12 års ålder och tagit en mängd mästerskap, varav världsmästartiteln i F2
1998 bör räknas som tidigare toppnotering.

Rouens 24-timmarsrace är legendariskt, det är 46 gången det körs! Det kräver uthållighet, planering och en viss tur. Under racet passerar flodpråmar, det finns alltid risk att korsande vågor kan ställa till det när man minsta anar. Ett annat ovanligt moment är att köra i mörker med strålkastare på båtarna.

Tävlingens hemsida:
http://www.24heuresrouen.com

Pierres Lundins hemsida:
http://www.lundinf1racing.se