15 maj, 2009

Första intrycket – Bavaria 46 Deep Blue

Vid en kort provtur på Mallorca har Båtliv fått känna på en av de senaste årens intressantaste motorbåtsnyheter: Bavaria 46 Deep Blue. Båten är väldigt intressant eftersom den står för ett helt nytt formspråk. Det är också den största motorbåt som det tyska varvet har presenterat.

46 Deep Blue från Bavaria presenterades i våras på flera båtmässor i Europa. Ingen visste då hur båten skulle vara att köra, men linjerna lovade en spännande upplevelse.

Denna 14,2 m långa motorbåt har konstruerats i samarbete med BMW Group DesignworksUSA. Designteamet har skapat ett nytt modernt mjukt formspråk med funktion i centrum. Enligt Bavaria sätter båten en ny standard för utrymmen invändigt och utvändigt.

Det vi slogs av var hur lättkörd båten är. För framdriften står två stycken Volvo Penta D6-370 hk dieselmotorer med drev. Båteä är enkel att hantera och föjsam i sjön. Vi hade lugnt väder vid vår provtur, men båten slog inte någon gång hårt i den lilla motsjö som vi upplevde.

Skrovformen ger en mycket stor volym invändigt och i sittbrunnen är det verkligen gott om plats.

Priset i Sverige är cirka 3,5 Mkr.

Länk: www.bavariasverige.se