19 maj, 2009

Plånböcker och prylar i spillduk från segelmakare

Företaget Wind in Mind AB har gjort en affärsidé av att sy nya prylar, plånböcker, necessaärer med mera i spillmaterial från segeltillverkare. Deras färgsprakande produkter passar bra både i båten och hemma.

Pressrelease:

Storm, Gale och Breeze är vackra, färgsprakande och funktionella plånböcker och necessärer från Wind in Mind. Tillverkade av spillduk från segelmakare ger de en förnimmelse av vind och hav även när man är på land. Fantasifullt sydda med fint kombinerade detaljer har varje produkt sin unika karaktär.

Produkterna är tillverkade av den segelduk som blir spill hos segelmakarna. Hur varje necessär, förvaringsväska eller plånbok ser ut beror på vilken duk som för tilllfället finns hemma hos segelmakaren. Segeldukens olika grad av genomskinlighet och varierande tjocklek, färg och ytstruktur utnyttjas på ett spännande sätt för att ge varje produkt dess unika charm.

– Vi utnyttjar segeldukens stora variationsmöjligheter i vår formgivning. Det är fascinerande att inte veta vilken duk vi kan sy i nästa månad, men frustrerande när vi hittar en duk vi tycker väldigt mycket om och inte hittar den igen, säger Annika Hadenius, industridesigner och en av tre grundare till Wind in Mind AB.

Förutom duken är detaljerna och bearbetningen av materialet viktiga faktorer för produktens utformning. Att använda sig av detaljer såsom kardborreband och tunna tampar samt att sy med karaktäristiska segelsömmar bidrar till att skapa en känsla av segling, hav och natur.

Wind in Minds produkter är omsorgsfullt sydda och finns ibland som ett enda exemplar och ibland som hundra. Produkterna är döpta efter vindar såsom Storm, Gale och Breeze. Priserna är 130 kronor och uppåt.

Länk: www.windinmind.se

Kommentarer

Lina Magnusson 22:46:52 2009-06-05

Den bästa plånbok jag någonsin haft och necessärerna är så snygga så jag vill alla!

Vilma Hansson 22:48:43 2009-06-05

Alla saker är fina

Erik 22:49:44 2009-06-05

Min tigersegelduksplånbok är helcool!!!