19 maj, 2009

Danskt superyachtvarv har gått i konkurs

Det danska superyachtvarvet Royal Denship har gått i konkurs. Varvet är världsberömt för sina större yachter som finns representerade över hela världen. En av varvets yachter är Appolo Duck (bilden) som är till salu för tillfället. Båten är på 78,6 m totallängd och har ett maskineri på : 2 x 2570 hk.

Det är den danska finanstidningen Börsen som itisdagens nummer avslöjar att Royal Denship inte längre klarar av att betala sina skulder. Varvet ligger i Aarhus och har bland annat byggt superyachter som Turmoil, Big Roi och Princess Marianna. Det var företaget självt som begärde sig i konkurs och även hemsidan är nerstängd för den som vill har mer information.

Enligt varvets styrelseordförande, Lars Skytte Jorgensen, var det en kombination av avbeställningar och kunder som inte kunde betala sina fakturor som orsakade konkursen.

Länk till sida med begagnade Royal Denshipyachter:
http://apolloduck.net/82486