21 maj, 2009

Sportfiskemässan drar mot Norrland

Sportfiskemässan fortsätter sin succéturné och flyttar till Norrlands huvudstad Sundsvall. Den 7-9 maj 2010 arrangeras mässan på Gärdehov – norra Sveriges största idrotts- och mässanläggning.

Årets Sportfiskemässa på Kistamässan slog publikrekord med 10 203 besökare, vilket är en ökning med 1 100 besökare jämfört med året innan. 96 % av mässbesökarna tyckte att mässan och innehållet var bra eller mycket bra*. Nästa år flyttar Nordens största sportfiskemässa till natursköna Sundsvall. I ännu större lokaler, med högre takhöjd och med storsatsning på flugfiske och Norrland som resmål, hoppas arrangören på fiskelycka i Norrland.

– Att komma med Sportfiskemässan till Norrland, där fiskeintresset är som starkast, känns oerhört kul. Sundsvallsregionen som sjuder av liv och Nordichallen med sin otroliga rymd och publikkapacitet är helt fantastiskt, säger Agneta Brunell, projektledare för Sportfiskemässan.

Fiske är en sport som anses manligt, åtminstone bland män. För att öka intresset hos tjejer och barn satsar Sportfiskemässan på dessa två grupper. Välbefinnande och natursköna upplevelser ligger rätt i tiden och passar både tjejer och killar.

Besökarna på Sportfiskemässan kommer att få råd och tips, testa nya produkter, pröva på aktiviteter eller höra de senaste fiskehistorierna. Bland aktiviteterna finns bland annat flugkastbanor, dragbassänger, föreläsningar, sportfiskeskolan, flugbindartorg, filmvisningar, rullakuten och fiskesimulatorer.

Läs mer: www.sportfiskemassan.se