29 maj, 2009

Princess och Riviera minskar personalen

Både engelska Princess Yachts och australiensiska Riviera Yachts måste nu ta till ytterligare neddragningar för att möta den minskade försäljningen. Princess säger upp 300 anställda och Riviera säger upp 157 personer.

För Princess Yachts, som har 2 100 anställda, är det en stor förändring eftersom de uppsagda får lämna företaget redan i juni. Förändringarna drabbar inte bara de anställda i produktionen utan ska även beröra tjänstemän och ledningen. Princess har fabriker i Stonehouse, Coypool, Langage och Lee Mill.

Neddragningarna är dock mindre än befarat efter Princess förhandsbesked i mars i år. Då sa ledningen att upp till 450 anställda kunde vara tvungna att lämna företaget.

För Riviera är situationen lite annorlunda. det såg länge ut som om det australiensiska varvet, med huvudkontor i Coomera vid Brisbane, klarade sig bättre än sina europeiska och amerikanska kollegor. Men nu har försäljningsminskningen nått även Riviera.

Hos Riviera får 157 av totalt 445 anställda sluta. Senast i januari i år avskedade företaget 117 personer.