1 juni, 2009

Premiär för båtracing

Säsongens första tävling för Carl-Hampus Lundberg från Saltsjöbaden i T400 klassen gick på Grisslinge Havsbad, Värmdö, lördagen den 30/5. Tyvärr gick det inte riktigt som väntat. På grund av problem som uppstod vid provkörningar innan säsongen hann Carl-Hampus inte testa så mycket innan första tävlingen. Trots detta kom Carl-Hampus tvåa i det första av fyra heat. I det andra heatet låg Carl-Hampus fyra efter första svängen, loppet flaggades av och man tvingades göra en omstart.

Efter omstarten fick Carl-Hampus tekniska problem med båten och kom åtta i det heatet. I de resterande heaten kom Carl-Hampus sjua respektive sexa. Den hårda konkurrensen och den korta banan bidrog till att det var knappt skedde några omkörningar alls under heaten i T400 klassen.

Totalt i tävlingen slutade Carl-Hampus på en sjätteplats.

– Det var kanske inte den säsongsstart jag hade hoppats på, men nu gäller det att sikta på nästa tävling. Där jag tror att jag kommer ha goda möjligheter att göra något bra. Nu när vi har mycket tid på oss ska vi försöka öka driftsäkerheten rejält i båten och förhoppningsvis hitta den sista farten som krävs för att ta ett guld eller silver i SM den här säsongen, säger Carl-Hampus.

Nästa tävling går i Östhammar 25-26 Juli. Först då kan vi se om Carl-Hampus lyckats göra några förbättringar och vara med och slåss i toppen igen.

Kommentarer

Bimba 21:57:51 2009-06-01

Sjysst Bild! Jag tror på dej nästa race! håller tummarna!

Queen of tools 11:03:34 2009-06-02

Med rätta verktygen kommer du långt före de andra! 😉